2011-03-11 15:02:37• hírek • Póti Orsolya

Állateledelt koboztak el

Március 3-11 között a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság 65 olyan egységet ellenőrzött, ahol élelmiszerek forgalmazásával, állatok tenyésztésével és húsfeldolgozással foglalkoznak.

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hivatal munkatársai a legutóbbi ellenőrző akciójuk során piaci élelmiszerboltokat, iskolai és óvodai kantinokat, vágóhidakat, húsfeldolgozó üzemeket, cukrászdákat, tejgyárakat, állatpatikákat, madártenyésztőket és egyéb állatfarmokat kerestek fel, hogy leellenőrizzék a rájuk vonatkozó törvényi előírásokat munkájuk során betartják-e.

A vizsgálatok során két pénzbeli büntetést szabtak ki 1.200 lej értékben, és egy esetben figyelmeztették az ellenőrzött terület tulajdonosait. A hivatal munkatársai egy szatmárnémeti kiállat-kereskedésből 35 kg állateledelt koboztak el, mivel a kereskedés vezetői az állateledelt nem a jogszabályok szerint tárolták.

Ebben az időszakban az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hivatal ellenőrei élelmiszer címkézési szabálytalanságokat is észleltek egyes üzletekben.

A következő időszakban a Húsvéti ünnepek közeledtére való tekintettel az igazgatóság munkatársai az állatfarmokra, húsfeldolgozó területekre és élelmiszerüzletekre összpontosítanak, hogy védjék a lakosság és az állatok egészségét, illetve megakadályozzák a betegségek elterjedését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: